עבירות תנועה - השלכות, קנסות ודרכי התמודדות

עבירות תנועה הינן מהעבירות הנפוצות ביותר בכבישי ישראל ולצערנו תופעה זו נמצאת במגמת עלייה מתמדת – חשוב שתדעו שכל עבירת תעבורה מוגדרת כעבירה פלילית אך לא כולן מובילות לרישום פלילי ופתיחת הליך משפטי. עבירות תנועה מסווגות על פי דרגת החומרה שלהם, החל מהקל יותר כמו נהיגה ללא חגורת בטיחות, אי הדלקת אורות ועד עבירת תעבורה חמורה כמו נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בקלות ראש, נהיגה בפסילה, נהיגה בשכרות ועוד. כמו כל עבירה עבירות תנועה גוררות עונשים שיכולים להסתכם בקנסות תעבורה , צבירת נקודות או אזהרה ויש עבירות חמורות שעלולות להוביל לשלילת רשיון נהיגה ומאסר בפועל. בין אם מצאתם את עצמכם מתמודדים עם עבירת תעבורה קלה או הואשמתם בעבירת תעבורה חמורה חשוב שתדעו איך להתמודד עם האישום ותכירו את האפשרויות שעומדות בפניכם, לכן ריכזנו לכם קצת מידע ענייני שיפרט על הגדרות, השלכות ואיך מתמודדים עם עבירות תנועה. חשוב לזכור שבכל עבירת תעבורה ליווי של עו"ד דיני תעבורה מנוסה עשוי להשפיע באופן משמעותי על היקף הענישה ולהקל על התהליך.

עבירת תעבורה הגדרה בחוק

דיני תעבורה מאגדים את כל התקנות והחוקים הנדרשים לצורך הסדרת כללי התחבורה וחוקי התנהגות על הכביש – במטרה לאפשר שימוש בטוח ולהבטיח את שלומם של משתמשי הדרך, עבירת תעבורה מוגדרת כהפרה או אי ציות לחוקים אלו. עבירות תנועה שמבוצעות על ידי הנהגים יכולות לפגוע בהם וברכבם או בכלי רכב ואנשים אחרים. כל עבירת תעבורה מוגדרת כעבירה פלילית אבל לא כולן מובילות לרישום פלילי ופתיחת הליך משפטי. עבירות תנועה מסווגות על פי דרגת החומרה שלהם ויכולות לנוע מהקל ביותר כמו עבירות חניה, נסיעה ללא חגורה, ועד תאונות דרכים שגרמו לפצועים והרוגים. חומרת הענישה בגין עבירות תנועה נקבעת על ידי שופטי תעבורה בהתאם לעבירה שבוצעה.

סוגי עבירות תנועה

ישנו הבדל בחוק בין ביצוע עבירות תנועה חמורות וקלות וניתן לחלק אותן באופן כללי לשני סוגים: עבירות תנועה קלות ועבירות תנועה חמורות. בהתאם לכך גם העונשים אינם זהים בין עבירות תנועה ובדרך כלל העונש בגין עבירת תעבורה קלה יסתכם בקנס כספי או קנס כספי בתוספת נקודות שירשמו לחובת הנהג בלבד. לעומת הענישה בעבירת תעבורה חמורה שמחייבת להעמיד את הנהג לדין ולה השלכות קשות על חיי הנהג כמו שלילת רישיון, מאסר בפועל, מאסר על תנאי וכד'. חשוב לדעת שרישום פלילי בגין עבירת תעבורה יתרחש רק במקרה של ביצוע עבירת תעבורה חמורה.

מה הן עבירות תנועה קלות?

בדרך כלל מדובר על עבירות תנועה שיש להן סיכון נמוך לגרימת תאונה. למשל: נוסע או נהג לא חגור ברכב, עיכוב תנועה, נהיגה בלי הפעלת אורות כנדרש לפי החוק ועוד. העונש בגין עבירות תנועה קלות הן בדרך כלל עבירות קנס או קנס בשילוב נקודות שנרשמות לחובת הנהג.

מה הן עבירות תנועה חמורות?

עבירות תנועה חמורות הן עבירות שיש להן סיכון גבוהה לגרימת תאונת דרכים ולסכן חיים. בין עבירות תנועה חמורות נכללות: נהיגה בשכרות, עקיפה מסוכנת, נהיגה ברמזור אדום, תאונות דרכים קטלניות, גרימת מוות ברשלנות (שמוגדרת כעבירת תעבורה החמורה ביותר) ועוד. ביצוע עבירת תעבורה חמורה מחייבת להעמיד את הנהג המעורב לדין בבית משפט לתעבורה והעונשים נעים בין קנס למאסר בפועל.

התמודדות עם עבירת תעבורה

כאשר נהג עובר על חוקי התנועה, הוא מואשם בביצוע עבירות תנועה. בהתאם לאופי עבירת תעבורה ולחוק שהופר תסווג העבירה כעבירת תעבורה מסוג קנס (ברירת משפט) או כעבירת תעבורה מסוג הזמנה לדין. סיווג העבירה הוא שקובע את האפשרויות שעומדות בפני הנהג המואשם בעבירה כך למשל בעבירות תנועה מסוג הזמנה לדין מחוייב הנהג להתייצב כנאשם בבית משפט לתעבורה לעומת עבירת תעבורה מסוג קנס שבה לנהג יש אפשרות בחירה בין תשלום הקנס לאפשרות לבקש להישפט בבית משפט לתעבורה.

התמודדות עם עבירות תנועה מסוג ברירת משפט

דו"חות מסוג ברירת משפט הם דוחות שניתנים ע"י השוטר בעקבות ביצוע עבירות תנועה קלות יחסית. במקרים אלו עומדות בפני הנהג שלוש אפשרויות:
הנהג יכול לשלם את הדו"ח ולסיים את הטיפול, חשוב לזכור שהחוק רואה בתשלום הדו"ח בגין עבירת תעבורה כהודאה באשמה ורישום נקודות לחובתו של הנהג.
מרגישים שהדו"ח לא ניתן בצדק? יש לכם את האפשרות להגיש בקשה להישפט בפני שופט ולהציג את טיעוני ההגנה שלכם. חשוב לזכור שניתן להגיש את הבקשה להישפט עד 90 יום ממועד קבלת הקנס.
להגיש בקשה לביטול דו"ח על עבירת תעבורה – בבקשה יש לנמק את פרטי הדו"ח ולנמק למה אתם מבקשים לבטל את הדו"ח. את הבקשה לביטול הדו"ח יש להגיש תוך 30 יום מקבלת הדו"ח דרך אתר האינטרנט של משטרת ישראל או לשלוח בדואר רשום למרכז פניות נהגים ארצי.

התמודדות עם עבירות תנועה מסוג הזמנה לדין

דיני תעבורה קובעים כי בעבירות תנועה שאינן עבירות קנס רשאי שוטר למסור לאדם הזמנה לדין, אם יש לו יסוד סביר להניח שהנהג ביצע עבירת תעבורה חמורה. במקרים אלו יהיה חייב להתייצב הנהג בבית משפט תעבורה במועד שנקבע לו על מנת להישפט בגין העבירה. מומלץ ביותר להצטייד בעורך דין שמתמחה בדיני תעבורה שיבחן את הנסיבות בהם בוצעה עבירת תעבורה, יעבור על תקינות ראיות יקים קו הגנה וילווה אתכם בבית משפט לתעבורה במטרה להשיג עבורכם תוצאה מיטבית.

עבירות תנועה - איך עו"ד יכול לעזור?

חשוב שתדעו שכל נהג רשאי לפנות לעורך דין לענייני תעבורה על מנת לקבל ייעוץ משפטי וייצוג במידת הצורך. נהגים רבים מבצעים עבירות תנועה ואינם מודעים לענישה ולהשלכות העתידיות על רישיון הנהיגה. רבים מאיתנו ממהרים לשלם את הקנס או להודות בבית המשפט מבלי לבחון את כל האפשרויות שעומדות בפנינו. על מנת למנוע נזקים ולשמור על רישיון הנהיגה מומלץ בכל מקרה של אישום בעבירת תעבורה (קנס או הזמנה לדין) לפנות לייעוץ עם עורך שמתמחה בדיני תעבורה כדי לבחון באופן פרטני את המקרה שלכם, העו"ד ישקף לכם את ההשלכות הצפויות לכם מבחינה עונשית ויתן פרטים מעמיקים על סיכויי ההצלחה להמשך ההליך. בידי עורך דין לדיני תעבורה מגוון כלים להגן עליכם ועל רישיון נהיגה שלכם, על ידי חקירה מעמיקה של המקרה, בחינה שהשוטר פעל על פי הנהלים, בחינת מערך הראיות הקיים, בניית אסטרטגיה והקמת קו הגנה אפקטיבי לטובת השגת תוצאה מיטבית עבורכם. כמו כן מעורבות עורך דין מיומן בדיני תעבורה יכולה לסייעה בתיקון כתבי אישום בגין עבירות תנועה והמרה לסעיפי אישום קלים יותר, הקלה משמעותית בעונשי פסילה, השבת רישיון שנפסל על ידי קצין משטרה, השבת רכבים מושבתים ועיכוב הליכים משפטים.
לכן אם מצאתם את עצמכם מתמודדים עם עבירות תנועה ורוצים לוודא שתקבלו את הפתרון הטוב ביותר פנו אלינו בהקדם כדי לקבל ייצוג הולם ביותר לעבורכם.

קיבלתם דוח על עבירת תנועה?
מרגישים שהדוח לא ניתן בצדק?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים:

קיבלתם דוח על עבירת תנועה?
מרגישים שהדוח לא ניתן בצדק?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים: