פסילה מנהלית

הגדרה של פסילה מנהלית היא איסור זמני על נהג שנחשד בביצוע עבירת תעבורה חמורה מלנהוג ברכב כלשהו, והיא יכולה להיות מוטלת על ידי קצין משטרה (בדרגת מפקח ומעלה) הקובע את משך הפסילה בהתאם לחומרת העבירה, ובסמכותו להחרים את הרכב של הנאשם. משכה של הפסילה המנהלית הוא 30, 60 או 90 יום על פי נסיבות המקרה ועל מנת לנסות ולמנוע את שלילת הרישיון, על הנהג להיות מיוצג על ידי עורך דין תעבורה. כל נהג שמוצא את עצמו מתמודד עם פסילה מנהלית זכותו לקבל ייצוג משפטי על ידי עורך דין לענייני תעבורה גם בשימוע בפני קצין המשטרה, מה שיכול לשפר משמעותית את הסיכויים לבטל את הפסילה המנהלית או לקצר אותה.

עבירות שמובילות לפסילה מנהלית ועונשים

עבירות תנועה היותר נפוצות שמובילות בדרך כלל לפסילה מנהלית הינן נהיגה בשכרות, סירוב לבצע בדיקת נשיפה, נהיגה במהירות מופרזת, תאונות דרכים, נהג חדש שנוהג ללא מלווה.
מה העונש שבסמכותו של קצין המשטרה להטיל על עובר עבירה?
בסמכות הקצין להורות על פסילת רישיון הנהיגה של עובר העבירה, במידה ויש יסוד סביר להניח כי יוגש כתב אישום כנגד הנהג עובר העבירה. תקופת הפסילה תקבע בהתאם לסוג העבירה:
בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נהרג אדם- רשאי הקצין לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה של 90 ימים, ולא מעבר.
בעבירה שגרמה לתאונת דרכים שבה נפצע אדם או ניזוק רכוש – רשאי הקצין לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה של 60 ימים, ולא מעבר.
בעבירה מן המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה – רשאי הקצין לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה של 30 ימים, ולא מעבר. בין העבירות תעבורה שמפורטות בתוספת של פקודת תעבורה:
– אי מתן אפשרות להולך רגל לחצות בבטחה, תוך גרימת סיכון להולך הרגל.
– נהיגה ברכב העלול לסכן עוברי דרך.
– הסעת נוסעים מעל למותר במונית שירות.
– נהג חדש מתחת לגיל 21 המסיע – מעל שני נוסעים ללא מלווה.
– נהיגה בשכרות.
– אי ציות לרמזור/מחסום לפני מסילת ברזל.
– אי ציות לתמרור עצור או לתמרור תן זכות קדימה.
– נהיגה תחת השפעת אלכוהול/סמים.
– נהיגה ברכב העלול לסכן עוברי דרך.
– עקיפה בדרך לא פנויה.
– עקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף.
– נהיגה במהירות מעל למותר – מעל 30 קמ"ש מהמותר בדרך עירונית, מעל 40 קמ"ש בדרך שאינה עירונית.

הליך שימוע לפני פסילה מנהלית

במקרים של פסילה מנהלית, מחויב קצין המשטרה לערוך שימוע טרם שלילת הרישיון. זאת אומרת שפסילה היא אינה אוטומטית וניתן לנהג הזדמנות להשמיע את טענתו כנגד זב. הנהג יכול להופיע בשימוע לבדו, אך מטבע הדברים כן מומלץ שילווה בעורך דין לתעבורה.
השיקולים שמנחים קצין משטרה בשימוע הוא של אדם המוזמן אל קצים משטרה, וכל קצין יבחר לעשות בשימוע לפי השיקולים שלו ומה הוא חושב שנכון לעשות. החלטותיו של הקצין לא נבדקות, ולרוב אין אף אחד שיבדוק את החלטת הקצין במידה והוא יחליט גם שלא לקחת את רישיון הנהיגה. אומנם, אם קצין החליט לשלול את רישיון הנהיגה, הנהג כן יוכל לפנות אל בית המשפט בבקשה להחזיר את רישיונו. במעמד בית המשפט יבחן האם החלטת הקצין הייתה מוצדקת, ובמידה ובית המשפט יחליט שהחלטתו של הקצין אינה מוצדקת מסיבה כלשהי, בית המשפט יחליט להחזיר לאותו אדם את רישיונו.

מתי אפשר להגיש בקשה לביטול פסילה מנהלית

נהג שרישיונו נפסל וגם מעוניין להגיש בקשה, רצוי שיפנה לעורך דין אשר יערוך בכוחות עצמו את הבקשה. הדיון בבקשה נחשב לדיון דחוף ובדרך כלל נקבעת תוך ימים ספורים לאחר הגשת בקשה.
שיקול בית המשפט בהחלטה בבקשה לביטול הפסילה, היא שיקול שבית המשפט לוקח בחשבון הוא שיקול של מסוכנות. הנהג הפסול אמור לשכנע את בית המשפט שהוא אינו מסוכן לציבור ולכן הנהיגה שלו אינה מסוכנת לציבור. מקובל שהשופט שדן בבקשת לביטול הפסילה מנהלית לא יהיה אותו שופט שידון בכתב האישום או בדו״ח, או בכתב אישום אחר. עם זה, יש מקרים חריגים בהם אותו שופט יוכל לדון בבקשה לביטול פסילה מנהלית.
בקשה נוספת לביטול פסילה מנהלית – רק במקרים נדירים, ניתן להגיש בקשה לעיון חוזר על החלטתו של בית המשפט. מקרים אלה הם נדירים ומתקיימים רק אם ישנן נסיבות חדשות שלא הובאו קודם לכם בפני בית המשפט לתעבורה במסגרת הדיון הראשוני שהיה.

קיבלתם פסילה מנהלית?
קיבלתם זימון לשימוע בפני קצין משטרה?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים:

קיבלתם פסילה מנהלית?
קיבלתם זימון לשימוע בפני קצין משטרה?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים: