תאונות אופנוע

השימוש באופנוע הפך לנפוץ אצל לא מעט אנשים, המעוניינים להתנייד בקלות ובמהירות וכן לחסוך את עלויות הדלק הגבוהות לעומת הרכבים הפרטיים. אך לצד יתרונות אלו, אופנוע נחשב לכלי תחבורה מסוכן למדי, הן בשל העובדה כי לא קיימת מעטפת המגינה על הרוכב והן בשל השכיחות הגוברת של תאונות עצמיות כתוצאה מהחלקת האופנוע. חלק לא מבוטל מתאונות אופנועים הינן "תאונות עצמיות" המדובר בתאונות מתרחשות כתוצאה מהחלקה/ איבוד שליטה מבלי שקיימת מעורבות של כלי רכב נוסף. חשוב שתדעו כי אם נקלעתם לתאונת אופנוע, חוק הפיצויים חל עליכם. במילים אחרות, חברת הביטוח שבה רכשתם את הביטוח תפצה אתכם בגין נזקי גוף וזאת ללא קשר למי אשם בתאונה. אך איך מתנהל ההליך במקרה של תאונות אופנוע? ומה חשוב לדעת? ריכזנו לכם קצת מידע שימושי על תאונות אופנוע וכיצד להתנהל במידה ונקלעתם למצב של תאונה.

קושי בתביעות במקרה של תאונות אופנוע

לא רק שרוכבי אופנוע חשופים יותר לפגיעות חמורות, פעמים גם בחזית המשפטית והביטוחית הם מוצאים את עצמם בעמדת נחיתות מול טענות חברות הביטוח כי אינם זכאים לפיצויים. לכאורה, כל נפגעי תאונות הדרכים נמצאים במעמד שווה שכן המחוקק יצר מנגנון של ביטוח חובה לפיו נפגעי תאונות הדרכים זכאים לפיצויים בלא קשר לשאלה מי אשם באירוע התאונה, ואף הקים "רשת ביטחון" לפיה גם חלק מהנפגעים, שנפגעו מרכב חסר ביטוח, יקבלו פיצויים. בפועל, מצבם של רוכבי האופנועים קשה ומורכב יותר.
רוכבי אופנוע רבים אינם טורחים לבטח את האופנועים שבבעלותם שכן פוליסות ביטוח החובה לאופנועים נוטות להיות יקרות יחסית. התוצאה המצערת הנה העובדה שלאופנועים רבים אין כלל ביטוח חובה או שקיים בטוח מוגבל המכסה רק נהיגת נהגים נקובים בשם, כך שבמקרים רבים הביטוח אינו מכסה את נהג האופנוע שאינו נקוב בפוליסה. כך גם ישנם מקרים רבים שרוכבי אופנוע מחזיקים רישיון נהיגה לאופנוע "קל" יותר ועל כן הפוליסה אינה מכסה את פציעתם בתאונה. שיעור הנפגעים 'חסרי הביטוח' מקרב נפגעי האופנועים והקטנועים גבוה יחסית. נכון שהמחוקק נתן דעתו למצב והקים את הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, 'קרנית' לנפגעים שאינם מבוטחים, אבל גם הליך התביעה מול 'קרנית' אינו מועיל לנהג חסר ביטוח (אלא רק לנוסע או הולכי רגל) ועל כן תרופתו היחידה של הנהג הנה לנסות לתבוע פיצויים לפי פקודת הנזיקין מהנהג של הרכב הפוגע או גורמים אחרים האחראים לדעתו לאירוע התאונה.

מול מי מתבצעת תביעה לאחר תאונת אופנוע?

במידה ונפגעת בתאונת דרכים בהיותך רוכב האופנוע ניתן יהיה להגיש תביעה מכח חוק הפלת"ד נגד חברת הביטוח אשר הוציאה את הפוליסת ביטוח חובה. במידה ונפגעת בתאונת דרכים בהיותך נוסע לאחר שהורכבת על אופנוע כנוסע ניתן יהיה להגיש תביעה מכח חוק הפלת"ד נגד חברת הביטוח אשר הוציאה את הפוליסת ביטוח חובה. במידה ונפגעת בתאונת דרכים עם אופנוע בהיותך הולך רגל ניתן יהיה להגיש תביעה מכח חוק הפלת"ד נגד חברת הביטוח אשר הוציאה את הפוליסת ביטוח חובה, במידה והאופנוע לא היה מכוסה כדין בפוליסה ביטוח חובה ניתן יהיה לתבוע את קרן קרנית.

את מי ניתן לתבוע במקרה של נסיעה באופנוע ללא ביטוח?

המחוקק מחייב את רוכבי האופנוע בהמצאת פוליסת ביטוח חובה, במידה ונפגעת בתאונת דרכים ולא הייתה ברשותך פוליסת ביטוח כדין, אזי במצב מסויימים ניתן להגיש תביעה נזיקית מכוח פקודת הנזיקין כאשר חובת ההוכחה בתביעת נזיקית היא מוטלת על רוכב האופנוע להוכיח כי גורם אחר התרשל מולו וגרם לתאונת הדרכים ועל כן קיימת לאותו הגורם חובת הזהירות כלפי הנפגע כמו לדוגמא בור בכביש שגרם לרוכב האופנוע לסטות מהדרך ולתאונת דרכים.
במידה ונפגעת בתאונת דרכים עם אופנוע אשר לא היה מבוטח בפוליסת ביטוח חובה, או שרוכב האופנוע ברח ממקום התאונה (תאונה פגע וברח), או שלרוכב האופנוע לא היה רישיון בתוקף ולכן לא היה לו כיסוי ביטוחי אזי במצבים מעין אלה ניתן לתבוע קרנית שהינה הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים שהוקמה בדיוק בשביל מצבי תאונות דרכים כפי שהוזכרו לעיל קרי נפגעי תאונות דרכים שאינם יכולים לקבל פיצוי מחברת ביטוח.

ליווי עורך דין בתאונות אופנוע

במידה ואדם נפגע בתאונת אופנוע וברצונו לקבל פיצוי עבור נזקיו, עליו להתייעץ בהקדם עם עורך דין המתמחה בתאונות דרכים. חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין בטווח קרוב ככל הניתן לזמן התרחשות התאונה, שכן למילים שנאמרות ולדרך ההתנהלות יש משמעות כבר בסמוך לתאונה. עורכי הדין במשרדנו עוסקים בייצוג נפגעי תאונות דרכים עם אופנוע ויעזרו לכם להוכיח פגיעה פיזית או נפשית שנגרמה לכם כתוצאה מהתאונה. לא רק שהליווי המקצועי חוסך לכם הרבה עוגמת נפש בהתנהלות מול הגופים השונים, אתם יכולים גם להגדיל באופן משמעותי את גובה הפיצויים שתקבלו.

נפגעתם בתאונת אופנוע?
בואו למצות את הזכויות שלכם?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים:

נפגעתם בתאונת אופנוע?
בואו למצות את הזכויות שלכם?

אנחנו כאן להגן על האינטרסים שלך!
או השאירו פרטים: